Uzman Psikolog Deniz CAN

Deniz CAN, 1989’da İstanbul’da doğmuştur. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nü tamamlamıştır. Lisans eğitimi sırasında ve sonrasında TEGV, ÇEKÜL Vakfı, YÖRET Vakfı, KAÇUV gibi sivil toplum kuruluşlarında sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı bölgelerde bulunan çocuklar, engelli çocuklar ve kanser hastası çocuklar ile yürütülen çalışmalarda gönüllü eğitmenlik ve grup liderliği yapmıştır. Engelli çocuklar ve ailelerine yönelik Küçük Adımlar Projesi’nde gönüllü Aile Rehberi olarak görev almıştır. Ayrıca gönüllü olarak İstanbul Üniversitesi Çocuklar Evi, özel bir Psikolojik Danışmanlık Merkezi, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi gibi kurumlarda staj ve eğitim çalışmalarına katılmıştır.

2012 yılında özel bir anaokulu ve Aile Danışma Merkezi’nde Asistan Psikolojik Danışman olarak görev almıştır. 2017 yılında Maltepe Üniversitesi Gelişim Psikolojisi yüksek lisansını “Okulöncesi Eğitim Kurumlarına Devam Eden 5-6 Yaş Grubu Çocukların Akran İlişkileri Ve Benlik Algılarının Baba Katılım Boyutlarına Göre İncelenmesi” konulu tezi ile tamamlayarak Uzman unvanını almıştır. 2013 yılından bu yana okulların çeşitli kademelerinde Psikolojik Danışman olarak görev yapmaktadır.

Çocuk ve Gençlerde Sanat Terapisi Uygulamaları, Dikkat Eksikliği İle Başa Çıkma, PASS Müdahale Programı (Öğrenme güçlüğü olan çocuklara yönelik), Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi, Madde Bağımlılığını Önleme Eğitimi, Çocuklarda Bilişsel Davranışçı Danışmanlık Yaklaşımı, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Danışmanlık Yaklaşımı, Oyun Terapisi, Yapılandırılmış Oyun Terapisi Metodu, Kum Terapisi, Psikososyal Müdahale Programı, Terapötik Kartlar, ATTENTIONER Dikkat Geliştirme Programı alanında eğitimleri bulunmaktadır.

Bilişsel Değerlendirme Sistemi (CAS), WISC-R, MOXO Dikkat Testi, Objektif Çocuk Değerlendirme Testleri, Projektif Testler uygulama ve değerlendirme yetkinliğine sahiptir.

Deniz Can aynı zamanda Luna Psikoloji ve Eğitim Merkezi’nde Öğrenme Güçlüğü ve Dikkat Eksikliği olan çocuklara yönelik değerlendirme ve geliştirme çalışmaları yürütmektedir.