Evlilik ve Aile Danışmanlığı Hizmeti


Evlilik ve Aile Danışmanlığı, aile üyeleri arasında çıkan sorunların, tüm aile bireylerinin katılımı ile çözümlenmesidir. Aile içerisindeki oluşan sorunları ortadan kaldırmayı hedefleyen danışmanlıkta, aile içindeki iletişim, kurallar, roller, yakınlık, anlayış, güven, problem çözme gibi temel öğelerin geliştirilmesi amaçlanır.

Danışmanlık sürecinde yapılan görüşmelerde ailenin yaşadığı sorunlu alanlar tespit edilir. Ailenin yaşadığı soruna ve ilerleme hızına bağlı olarak seans süreleri psikolog ve aile bireyleri tarafından beraber değerlendirilir.

Günümüzde Çift Danışmanlığı üzerinde seans almak isteyen bireyler, evlilik öncesinde de danışmanlığa başvurmaktadırlar. Çift Danışmanlığı'nda psikolog, çift arasındaki çatışma konularını ortaya çıkarıp, her bir bireyin hangi davranışlarının nasıl değişeceğini tanımlayarak, çiftin daha doyum verici bir ilişki yaşayabilmesi için yardımcı olabilir. Bunun yanında psikolog, bireylere nasıl iletişim kuracaklarını, birbirlerini nasıl etkili dinleyeceklerini, rekabetten nasıl uzak duracaklarını, nasıl ortak amaçlar belirleyeceklerini ve sorumluluklarını nasıl ortak paylaşabileceklerini gösterir.

Her ilişkide zaman zaman görülen tartışmalar doğal karşılanabilir. Ancak sorunlar kimi zaman çiftler arasında çözülemezse ilişkide tehlikeli bir yol ayrımına gelinebilir ve destek almakta geç kalınabilir. Bu sebeple her şey son noktaya gelmeden önce profesyonel destek almak en sağlıklı yoldur.

Evlilik ve Aile Danışmanlığı'nda bireyleri evliliğe hazırlama, eş seçimi, evlilik ve ilişki sorunları (iletişim sorunları, güç savaşı, sorumluluk almama, ilgisizlik), aldatma, öfke kontrolü, kişilik çatışmaları, bağımlı ilişki, boşanma öncesi danışmanlık, boşanma ve sonrası, boşanma sürecinde çocuk gibi konularda hizmet verilmektedir.