Uzman Klinik Psikolog Duygu ÇAVAŞ


07 Haziran 1996’ da Kırklareli/Lüleburgazda doğan Uzman Klinik Psikolog Duygu ÇAVAŞ ilk ve ortaöğrenimi Lüleburgaz’ da tamamlamıştır. Lisans eğitimini 2014-2018 yılları arasında Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamlayarak onur derecesi ile mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından Prof. Dr. Sedat Özkan önderliğinde Hümanite Tıp ve Psikiyatri Merkezi'nde klinik stajını tamamlamıştır. 2020- 2022 yılları arasında İstanbul Gelişim Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans eğitimini tamamlayarak Uzman Klinik Psikolog ünvanını almaya hak kazanmıştır. Aynı yıl içerisinde Aile danışmanlığı eğitimini de tamamlayarak Aile Danışmanlığı ünvanını da çalışmalarına eklemiştir.

Yüksek lisans tez aşamasında araştırma konusunu "Sebebi Açıklanamayan İnfertilite Tedavisi Gören Kadınların Bağlanma Stilleri ve Evlilik Uyumunun Kontrol Grubuna Göre İncelenmesi" olmuştur. Yüksek Lisans tezini İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi İnfertilite ve Reprodüktif Endokrinoloji'ye başvuran hastalar ile tamamlamıştır. 2018 yılından itibaren çeşitli okullarda ve özel eğitim merkezlerinde hizmet vermiştir. Bu kurumlarda özel gereksinimli ve normal gelişim sergileyen çocuklara ve ailelerine psikolojik destekte bulunarak psikolojik ve sosyal gelişimlerini gerekli testler ile takip etmiştir (Denver II Gelişimsel Tarama Testi, WISC-IV Çocuklar İçin Zeka Testi).

Hala okullarda aile ve çocuklara danışmanlık veren Uzman Klinik Psikolog Duygu Çavaş ayrıca Beylikdüzü’nde bulunan Luna Psikoloji Eğitim Merkezi’nde ve Lüleburgaz’da danışanlarına hizmet vermektedir.

Eğitimler

Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Ahenk Psikoloji – Uzman Klinik Psikolog Mehmet Teber
Gottman Çift Terapisi I. Düzey Eğitimi Psikoloji İstanbul – Uzm Psikolog Filiz Kaya & Psikolog Dr. Özge Altan Aytun
Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi (BDT) Davranış Araştırmaları ve Terapileri Merkezi – Prof. Dr Ebru ŞALCIOĞLU
WISC IV Çocuklar İçin Zeka Testi (Uygulayıcı) – Türk Psikologlar Derneği
Aile Danışmanlığı – Milli Eğitim Bakanlığı (Psikoaktif Psikoterapi Merkezi)
Denver II Gelişimsel Tarama Testi – Çocuk Nörolojisi Derneği
İntihar ve Risk Değerlendirme Mesleki Destekleme Programı – Türk Psikologlar Derneği